Hotel Jugoslavija

Dokumentar, Histori
6 Dhjetor 2018
Hotel Jugoslavija
SË SHPEJTI

Ndërtuar në Beograd në vitin 1969, hoteli "Jugosllavia" ishte një vend mitik. Ai ishte hoteli më i madh në Ballkan, një simbol dhe dëshmitar i periudhave që përkufizuan Jugosllavinë si shtet; nga Titoja tek Millosheviçi; nga socializmi tek nacionalizmi; nga bombardimet e NATO-s tek korrupsioni i liberalizimit ekonomik.

Regjia: Nicolas Wagnieres

Skenari: Nicolas Wagnieres

Aktore: Nicolas Wagnieres

Kohezgjatja: 78 min

Kompania: Tirana Film Institute