Jackie

Biografi, Dramë
19 Janar 2017
Jackie
SË SHPEJTI

Pas atentatit ndaj Presidentit John F. Kennedy, Zonja e Parë Jacqueline Kennedy lufton mes pikëllimit dhe traumave për të fituar besimin në vete, të ngushëllojë fëmijët dhe të përcaktojë trashëgiminë historike të burrit të saj. Filmi tregon jetën e Jackie Kennedy nga moment i vrasjes të së shoqit, te intervista që duhet ti jepte revistes Life për ngjarjen tragjike në të cilën ajo reflekton personalitetin e saj privat dhe publik. Shumë ekspertë mendojnë se Natalie Portman mund të fitojë një Oscar për këtë rol. 

Regjia: Pablo Larrain

Skenari: Noah Oppenheim

Aktore: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig

Kohezgjatja: 99 min

Kompania: